Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Když někdo udělá nějakou prasárnu, tak není omluva říct no a co , vždyť všichni...Nepodepsal Vladimír Mišík, Eduard Cupák, Jiří Suchý, Martin Štěpánek, Ilja Racek, Táňa Fischerová, Kristina Vlachová, která kvůli tomu nesměla až do roku 1989 vykonávat svou profesi filmové režisérky a celý kolektiv divadla Husa na provázku .[4] Antichartu nepodepsali také Luděk Munzar a jeho manželka Jana Hlaváčová. Munzar o tom v roce 2013 řekl v rozhovoru: „Komunisti udělali Antichartu a já ji nepodepsal, ale nikde jsem o tom nemluvil. To je celé...Ale mně se to dneska hrozně těžko vykládá, když najednou zjišťuji, kolik tehdy bylo hrdinů. Jenže on se stal „disidentem“, protože mu nevzali špatný scénář.“[5]

Antichartu odmítl podepsat spisovatel a režisér Ivan Vyskočil, který se po listopadu 1989 ocitl v Cibulkových seznamech spolupracovníků StB, protože byl několikrát kontaktován agenty StB, kteří ho chtěli získat pro spolupráci. Proti uvedení svého jména v seznamech se bránil soudní cestou. Čest památce jejich, kteří mezi námi již nejsou a obdiv těm ostatním.

3 0
možnosti

Tohle tady pochopitelně nevyřešíme, ale za nejhorší považuju, a za největší vítězství totalitních komunistů, to, že nikdo nikdy nevypátral, kdo to vše vymyslel, tu Antichartu, když navíc za to dodnes berou ti zločinci dnes nejvyšší důchody. Jinak rok předtím si třeba Luděk Munzar zahrál tuším dvakrát v Majoru Zemanovi, tak by si někdo mohl rýpnout, že když hrál v Zemanovi, tak si mohl dovolit odmítnout Antichartu, nebo že Gott v Zemanovi nezaspíval nikdy ani notu. Prostě nejhorší je to, že komáři se dodnes všem můžou vysmívat, jakejmajstrštyk se jim tehdy povedl, co to dělá i dnes zlé krve, a jak je za to pořád ještě platíme.

0 1
možnosti
PB

P86e35t16r 24B98u22r61i40a45n

3. 10. 2019 16:19

Takže když skoro nikomu z nás nevadí zatím bezbranní komunisti dnes, proč měli vadit zrovna Gottovi za totality? Jistěže jako světa znalý člověk věděl o totalitě své, možná ale jen respektoval své spoluobčany a jejich právo na život v souladu s tím, jak jej chtěla většina. Zvláště když se v televizi podíval každý rok na rozjásané davy v prvomájových průvodech pod tribunou s Husákem, Štrougalem, Biľakem atd., mohl si jen stěží myslet něco jiného. To si snad měl dělat soukromý průzkum veřejného mínění a zjišťovat, jestli to ti manifestanti myslí upřímně? Sice byl jen zpěvákem, ale protože profesi dělal poctivě, tak zase tolik času na tyto experimenty neměl.

A když byl požádán, aby s většinou umělecké fronty podepsal Antichartu, protože pracující chtějí jásat a zpívat nejen na prvního Máje, tak to s kolegy podepsal. Proč ne?

Zdroj: https://sestak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=730146

;-D;-D;-D;-D svoboda názoru. Zní to hrdě, vypadá to všelijak. Dál jsem tu slátaninu fakt nedal.

2 0
možnosti

Mohl byste mi prosím sdělit, kteří rudí aparátčici tu Antichartu zorganizovali? Mně to žel zatím pořád uniká, a proto nejsem v pohodě tak jako Vy. A proto píšu ty slátaniny...

0 0
možnosti

To snad nemyslíte vážně, že KG nevěděl, jak se u nás věci mají, a že uvěřil rozjásaným davům na 1.máje.:-/

3 0
možnosti

To snad nemyslíte vážně, že lidi "nevěděli, jak se u nás věci mají, a že uvěřili Gottovi, že ten projev na té šaškárně Anticharta myslel vážně.:-/

1 0
možnosti
Foto

Dost ubohé!

Asi by KG příliš nevyčítal podpis na Antichartě, ač to jistě není nic k pochvale. Ale určitě bych mu vyčítal jeho projev na setkání zábavních umělců, kde jednoznačně poděkoval straně a vládě za jejich pozitivní výsledky a prostředí, v němž oni mohou tvořit.

Ale hlavně: při úmrtí bych vůbec takové záležitosti a události nevytahoval na světlo. Na to bude jistě ještě dost času.

2 0
možnosti

Opravdu nevím, jaké setkání zábavních umělců máte na mysli. Jinak sám jsem neměl vůbec v úmyslu písemně na úmrtí KG reagovat, poté co jsem ale v diskusích neustále narážel na ty, co připomínali Gotta a Antichartu, aniž by jim docházelo, že Antichartu nevymyslel Gott, ale nynější majitelé nejvyšších důchodů jako Štrougal, Jakeš, Čalfa a vůbec jejich tehdejší systém, tak jsem to napsat musel. Jestli jsem se Vás dotknul takovou "ubohostí", tak se Vám ovšem velice omlouvám.

0 0
možnosti
MP

Dlouho jsem nečetl větší žvást. Další parazit.

2 0
možnosti

Nemohl byste aspoň jednu svou výhradu zformulovat? Jen tak, abych věděl, v čem se mám pro příští psaní polepšit. Díky moc.

0 0
možnosti
Foto

Mně je např. šumafuk, bude-li mít Gott státní pohřeb, čili nic. Mně totiž stačí už jen ta představa, jak se při tom asi tváří Rejžek, kterej někdy na začátku devadesátek označil Gotta za zombí, který by měl odejít ze scény! Tak zlá a závistivá slova, která tehdy Rejžek vyslovil, by se hodila tak leda k Urválkovi z 50. let.

Gott byl výjimečný zpěvák, naprostý profesionál, a konsistentní vstřícná, empatická osobnost; jo a za mne - ten státní pohřeb si zaslouží víc, než někteří jiní, jimž se ho dostalo.

2 0
možnosti

Tady myslím Rejžkovi s tím Zombie křivdíte, to tuším řekl nějaký architekt v souvislosti s Expem, mám dojem že v Hannoveru?

0 0
možnosti
IK

No tak to, že se tady kdekdo bezelstně začne přiznávat ke svým přehřeškům z dob za totality a zašťitˇujeje se přitom úmrtím K. Gotta je mi záhadou.

1 0
možnosti
AT

V popisu možností běžného občana v socialistickém marasmu překonáváte tlučhubu Hermánka, blahé paměti karmovaného blogera. Máte smůlu, že si to pořád někteří ještě pamatujeme

6 1
možnosti

Nějak si nevybavuju, že bych popisoval "možností běžného občana v socialistickém marasmu", co kdybyste aspoň jeden bod zmínil, místo hodnocení jakéhosi překonávání kohosi...

0 0
možnosti
Foto

Karel Gott, za totalitu nemůže, to nikdo netvrdí, ale dokázal v ní plout a proto měl možnosti, jaké jiní umělci neměli. Ti toho v hudbě dokázali daleko víc než on.RvRv

6 7
možnosti
AT

... a sám to v rozhovoru přiznal. Takže mínusy jsou mimo.

1 2
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik