Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Britská expertka o penisu, a zase špatně!

Nejčtenějším článkem na ONA iDNES je již třetím dnem "Sex chce vždy a všude, černoši mají největší penis... Mýty, nebo pravda?" Není divu, kdo by taky odolal, že ano. Konečně zjistit, jak to s tou velikostí doopravdy je. Vždyť to zajímá každého, ženy i muže. Ty dokonce již od útlého jinošství. A protože jak už se někdy stává, pasáž věnovaná penisu tady zcela selhala, zejména kvůli mladým klukům se to pokusíme napravit.

Dospívající kluci jsou totiž v největším ohrožení. Problém velikosti penisu stále řeší i  dospělí jak dokládá úspěch zmíněného článku na ONA, těžko tedy očekávat, že by výjimkou měl být právě mladý kluk.  Zvláště když už taky na internetu leccos viděl a  třeba o různých filmových tricích v pornu ještě nemá žádnou představu. Má tedy obavy, že je nějak pozadu, a pak při nešťastné shodě okolností může dojít k tomutu problému: ´Rostoucí varle dospívající chlapec totiž vítá spíš jako potvrzení své mužnosti. „A pak přijde k nám s dvou- či tříkilovým nádorem,“ připomněl lékař odstrašující příklady.´/ Lidovky 16.8.2008/

 Ocitujme si pro úplnost stěžejní část článku z ONA iDNES.

"3. Černoši mají větší přirození. Ano, tohle je pravda! Černoši jsou větší a jejich penisy také. Nejrůznější studie uvádějí, že nejmenší přirození mají Asiaté (v průměru 11,5-12 cm), po nich jsou běloši (průměrně 15 cm) a prvenství opravdu zaujímají černoši (v průměru 16,5-20 cm)."

 Z toho vyplývá jeden a jistě milý poznatek, že autorka je dosud svobodná a rozhodla se uchovat své panenství až pro svého vyvoleného. Jenže pokud se i za těchto okolností rozhodla napsat populárně odborný článek týkající se také penisu, přeci jen si měla některá fakta zjistit. Tak by přišla na to, že při ztopoření se penis zvětšuje, a někdy i dost podstatně. Jak dokládají následující knižní ukázky. V první poodhaluje žákům tajemství velikosti tělocvikář:

 „Chtěl jsem říct, že penis má různou schopnost zvětšovat a zmenšovat svůj objem. Je to složitější, ale pro naše téma je důležité, že existují dva druhy penisu: masitý a krvavý. Jen na okraj, mám to z německé knížky a přiznám se, že v němčině mi to zní lépe, Fleisch und Blut Penis. Laicky řečeno, u krvavého typu se topořivá tělíska po naplnění roztáhnou a penis výrazně zvětší svůj objem. U masitého se tělíska jen naplní, ale vzhledem k odlišné struktuře už nerozšíří a penis zůstane prakticky stejně velký jako v ochablém stavu. Opravdu se to liší od jednoho k druhému, někde jsem ovšem četl, že zejména u černochů, mnohdy proslulých velikostí svých penisů, převažuje právě masitý typ. Závěr z toho je jediný, až potkáte slečnu vašeho života, vyjde to nastejno a vše bude, jak má být. Na čurání nebo sprchování je to jedno už nyní. Pro úplné skeptiky bych dodal, že když se na toho svého koukáte z horní perspektivy, zdá se vám menší, než je. Ale vaše slečna ho bude vidět bez zkreslení.“ 

 Ve druhé ukázce je výklad sportovní lékařky:

„Ještě bych chtěla říct, že rozměry penisu většinu žen nezajímají.Ani muži si s tím hlavu lámat nemusí. Někteří zdánlivě vybavení jedinci se předvádí třeba v šatně na plovárně a snad tím získávají sebevědomí. Jestli jim to dělá dobře, budiž. Ale je chybné, pokud to naopak nahlodá sebedůvěru někomu jinému. Zvláště když velikost o ničem nevypovídá. Velké penisy při ztopoření svůj objem prakticky už nezvětší, zato ty relativně menší ano. Ve stavu erekce se rozdíly ve velikosti vyrovnávají. To ovšem ostatní tušit nemohou, jedině snad kdyby měli homosexuální zkušenosti. Přesto společnosti vládne mylná představa, že velikost penisu odráží mužnost. Je to absolutní hloupost. Jak může mít velikost penisu vliv na opravdové mužské hodnoty jakoschopnost postarat se o rodinu, vychovávat děti, mít dobrý charakter, rozhodné myšlení a mít jasno v tom, co chci v životě dokázat?

 Legrační je, že se do této problematiky zamotávají samotní autoři populárních publikací u nás i ve světě. Po vysvětlení, že velikost penisu nemá na nic vliv, jsou schopni vytáhnout různá přirovnání o tom, že není důležitá taktovka ale dirigent, nebo neustále citované také malý kašpárek může zahrát velké divadlo. I v jedné z mála našich knih na téma sexuality, která vyšla těsně po válce, Lidská duše a sex od Bohuslava Brouka, dochází k tomuto zjednodušení. Přestože se jedná o v jádru dobrou knihu, její autor někdy podléhá zavedeným nepravdám.

Kupříkladu konstatuje, že nehezký vzhled nebo malý úd podlamují sebevědomí mužovo. Ovšem bez dalšího vysvětlení, takže tím může někomu ještě víc uškodit. Formulace jako nehezký vzhled je přinejmenším odvážná a povrchní. Názory na krásu jsou subjektivní, každému se může líbit jiný typ lidí. Přitažlivost nespočívá pouze ve vzhledu, ale také milém a příjemném vystupování. Nehledě na bezpočet dalších vlastností.Pokud jde o malý úd, je to jen zavedené klišé mužského myšlení, že větší rovná se lepší. Tomu, kdo klade na velikost přehnaný důraz, je třeba říct jediné, ať si zváží, jestli je jeho penis důležitější než on sám. Touží dívky po velkém penisu nebo spíš po pořádném chlapovi?“  

Snad tento článek přispěl k tomu, abychom se velikostí penisu nezabývali víc než zdrávo. Klukům se rodiče většinou v sexuální výchově nevěnují tak jako dívkám, přitom jsou třeba pokud jde o počet dokonaných sebevražd ohroženější skupinou. Zvláště když si zaručené informace shání třeba z porna. To může mít dvojí efekt, někdo se tam přiučí až bezohlednosti ve vztahu k ženám, toho kdo je spíš introvertzase můžou vylekat právě záběry falešných penisů. Což může vést až k naprosto zbytečným tragédiím, způsobeným nevědomostí, kvůli které se z banálního problému stane otázka života a smrti. Období dospívání bývá doprovázeno ostychem, pocity viny, úzkostí nebo frustrací, kterých se mladí lidé někdy nejsou schopni sami zbavit. V méně závažných případech se v dospělosti nedaří vést uvolněný sexuální život, chybí otevřenost a upřímnost ve vztahu.

S tématem souvisí i článek:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/66610/Skolni-sex-hybe-republikou.html                     

Ukázky z knihy Beetles /J. Kudrnáč/ poskytlo nakladatelství Oldies but Goldies ® / Kosmas.cz/     

Autor: Jan Šesták | pondělí 16.3.2009 18:30 | karma článku: 23,81 | přečteno: 2741x
  • Další články autora

Jan Šesták

Jak prezident Petr Pavel řešil své známky

"Moje vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takhle nezviditelňovat." Dále na středeční tiskové konferenci pan prezident Pavel zmínil, že to není způsob prezentace, který by mu byl vlastní.

9.6.2023 v 10:38 | Karma: 15,38 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Rozhlas vykročil do další stovky naplno, stejně jako děkování za pozvání

Nejen náš rozhlas, ale podobně i televize či internetové podcasty jsou zaplaveny inflací děkování za pozvání. Zejména ve vysílání zpravodajských stanic, jakou je třeba Český rozhlas Plus, s krátkými vstupy expertů či politiků.

23.5.2023 v 11:23 | Karma: 9,78 | Přečteno: 250x | Diskuse| Média

Jan Šesták

Michael Kocáb si asi dovolil už hodně

Když na stanici ČRo Plus řekl: "Prezident s komunistickou minulostí? Plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu," a dodal: "Naprosto nepřijatelné a zklamání, že je tady 70 % voličů, kterým nevadí komunistická minulost."

26.1.2023 v 12:16 | Karma: 27,00 | Přečteno: 1709x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Danuše Nerudová naštěstí nepostoupila

Danuše Nerudová se ze začátku zcela vážně chlubila tím, že nemá jako jedna z mála žádnou komunistickou totalitní minulost. Stopla to až poté, když se stala terčem vtipů kvůli tomu, že byla za totáče teprve školačkou.

15.1.2023 v 18:40 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1275x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Ministerstvu zdravotnictví České republiky

Vážení pracovníci ministerstva zdravotnictví. Velmi pravděpodobně došlo v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem ke dvěma pochybením ministerstva, které na různých úrovních buď řídíte, nebo kde máte různé funkce.

16.12.2021 v 0:35 | Karma: 20,45 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik