Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úžasné, jak se lepšolidi navzájem požírají.

Tolik kritiky na Kocába z Kavárny nebylo za 30 let, jako je tento týden. ;-D

Jeho zločin - dovolil si názor mimo katechismus.

1 0
možnosti

Revoluce požírá vlastní děti.

;-)

0 0
možnosti

Kocáb byl aktivní a odvážný, v něčem určitě i zásadový, ale uteklo přes 30 let a nelze každého posuzovat podle toho, co dělal před 30 lety. Pavel šel ve 14 letech na vojenské gymnázium a od toho se vše odvíjelo. Ale po roce 1989 sloužil dále v armádě, velel bojové jednotce v Jugoslávii a dostal za to nejvyšší francouzské vyznamenání a tuším že ho vyznamenal i prezident Havel, byl náčelníkem generálního štábu a dotáhl to až do struktur NATO. Kocáb má jistě dobré ideály ale praxe? Vybavuji si zkrachovalé a vytunelované fondy Trend, nějaké funkce na ministerstvech spojené s milostnými pletkami...Kocáb si musí uvědomit, že máme už jen dva kandidáty, je šance porazit Babiše a proruské struktury, ale on do toho hází vidle.

4 0
možnosti

P39e66t41r 61L77o86r18e23n21c

26. 1. 2023 18:29

Nesnižuji zásluhy M. Kocába za Husáka na poli hudebním ani jeho podíl na odejítí sovětských vojsk.

Ale teď si nabíhá na vlastní vidle. Co nám teď ten "arcifutrál nejčistší morálky" chce kázat, když si vzpomenu jak on coby ženatý měl "cosi" s jakousi Lejlou a kam to vedlo?

Morální musí být člověk nejprve ve vlastním osobním životě a teprve potom ve společenském teoretizování a poučování...:-P

Jsou teď na výběr JEN DVA! Chce Kocáb těmi rádoby zásadovými řečičkami způsobit, aby lidi nešli k volbám a tím pomáhá Burešovi?Rv

3 0
možnosti

Že Vám nevadí oba rozvedení kandidáti, to je ovšem velmi překvapující.

1 0
možnosti

Pointa s dýškem mi unikla.

0 0
možnosti

No kdybyste byl taxikářem, a dostal byste od republikána pět dolarů dýško, tak by Vás možná zlomil ke vhození hlasu republikánů do urny. Ale kdyby Vám zase fejkovej republikán nedal nic, tak byste asi změnil názor, a hodil to demokratům. Takže ten demokrat, převlečenej za republikána by měl hlas, aniž by za něj utratil.:-)

0 0
možnosti

Mně třeba není dost dobře jasné, jak bude pan prezident Pavel (že tím prezidentem bude on, o tom nepochybuji) klást věnce k pamětním deskám lidí zavražděných sovětskými okupanty v roce 1968.

Jak ty věnce bude klást on, který ještě v roce 1989 tu agresi schvaloval v životopise, který napsal vlastní rukou.

Mnozí komunisté v životopise při podávání přihlášky do KSČ psali prázdné fráze o tom, že se svým členstvím a svou aktivitou v KSČ chtějí podílet na budování lepších zítřků a na prosazování spravedlivé věci dělnické třídy, ale vyhýbali se citlivému tématu schvalování sovětské agrese.

Pan Pavel se hrdě hlásil k tomu, že to jeho rodina podporovala.

A teď má klást věnec k pamětní desce na zdi tehdejších Československého rozhlasu, nyní Českého rozhlasu na Vinohradské třídě v Praze?

Kdyby tehdy mezi těmi zastřelenými byl můj táta, tak bych osobně veřejně požádal pana prezidenta Pavla, aby jeho památku neurážel svou přítomností, když ještě v roce 1989 výslovně schvaloval tu agresi, a tudíž i tu střelbu do lidí, a tudíž i smrt mého otce.

Člověku se vybavuje Krylova Píseň neznámého vojína.

"Co tady čumíte, táhněte někam, copak si myslíte, že na to čekám?"

3 1
možnosti

P72e19t75r 33L85o91r97e42n47c

26. 1. 2023 18:13

Tak volte jiného. Třeba takového, co kašle na Čechy, na jejich historii, na jejich sdílené hodnoty, na jejich představu o poctivosti, který se jako premiér zbaběle schovával za své podřízené, který není schopen formulovat ani v češtině ani ve slovenštině za sebou dva odstavce, které by dávaly smysl, který ve jménu já já já vystrčí klidně i své děti hrozbě kriminálem... Volte ho!

1 0
možnosti

K diskusi - pan Kocáb poukazuje na faktor času - není rok 2000 nebo 2010 ale 33 let po listopadu 1989. Jde o nejvyšší funkci - ne o hejtmana, ministra. V podstatě říká - ať Babiš podniká a Pavel radí jako Šedivý ale neuchází se o post prezidenta.

4 3
možnosti
Foto

Co komu říká investiční fond TREND VIF, který založil Kocáb, jaho švagr Martin Kratochvíl. sestraKocába Magdalena Kratochvílová , který nesplnil to co slíbil a byl ze ziskem 36 milionů prodám a skončil vytunelován. On bude někomu říkat, co má a nemá dělat.

4 0
možnosti
Foto

V r. 1976 založil skupinu Pražský výběr, která mohla účinkovat i v době honby na signatáře Ch77. Pravda, zakázali ji v r. 83. Zajímalo by mě, zda v kapele neměl ani jednoho komunistu. Na rozdíl od něho třeba Marta Kubišová se na protest proti režimu vzdala veřejného vystupování. A teď porovnávejte.

3 0
možnosti

Jenže on se také neuchází o post prezidenta republiky.

Vy ignorujete to, co on řekl: Jde o post prezidenta republiky.

2 1
možnosti

Budu volit Pavla, ale na Kocába mi nesahejte. Hudba, jakou produkovali v osmdesátkách se zdála být u nás na tu dobu šílená a jen zázrakem nedostala stopku okamžitě. Dnes je to rocková klasika naší hudební scény. Kocábovi se povedl mistrovský kousek s odsunem Rudé armády, sám o tom celkem otevřeně řekl, že se sešlo několik příznivých okolností, naše armádní velení jasně řeklo, že z kasáren nevyjede nic. Na jednání s generálem Vorobjovem, byli i zástupci naší armády a i přes odpor ruského politického vedení se podařilo odsun dojednat. Pokud má Kocáb pocit, že nemá koho volit, pak to musíme respektovat.

4 2
možnosti

Nic proti tomu. Jen by mě zajímalo, jak Kocáb nesl skutečnost, že dlouholetý Havlův mluvčí Ladislav Špaček byl v letech 1988-89 také členem KSČ. Žádné výhrady z jeho strany jsem nezaznamenal (nebo si to nepamatuji).:-)

6 1
možnosti
Foto

Slušných, charakterních a čestných komunistů jsem v životě potkal, ale slušného estébáka ještě nikdy! Babiš je toho dokladem.

7 6
možnosti

Sám tím ovšem žehlíte pověst našich opravdových estébáků. Ti si řeknou u Vašich řádek, že ta Stb asi nebyla tak zlá, když tam byl i Babiš. Babiš byl totiž jako úplně každej, kdo na pézetkách přicházel do styku s cizinou, povinen podávat StB informace o svém styku s klienty, obchodech atd. Kdežto klasičtí estébáci, co mlátili lidi, vyváželi je za město atd., to byla jiná kategorie. Ale ti Vám zřejmě už nevadí?

5 1
možnosti

L55u20b23o93š 14K58r19i36m12l

26. 1. 2023 13:49

Pan Kocáb žije celou dobu ze sebou propagovanému “lvímu podílu na odsunu Sovětských vojsk”. Prostě on to “zařídil” a dnes tady máme kandidáta na prezidenta se stejnou rétorikou. Ano, byl ve správnou chvíli na správném místě a byl tváří odsunu.

Dnes, zhnusen komunisty, má výhrady a nejde volit, ale v době kdy byl u “toho” neudělal nic proti převlékání kabátů a přestupu do demokratických politických stran.

6 0
možnosti

Ono se to lehce řekne, to neudělal ani Havel. Ovšem jak by to mohl někdo udělat? Úplně všichni soudci a prokurátoři a tak byli vycvičeni jen k tomu, za každou cenu udržovat mocenskou roli KSČ, vzepřelo se jich jen pár. Podobně ozbrojené složky atd. To by se "převlékači" museli jedině potrestat sami. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik