Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem neočkovaný a nic mi není (je mi 68, jsem pár let v důchodu, sedím sám doma, žiju soukromý život, nikoli pracovní). Nedávno jsem se setkal se sestrou, svojí, a ona, že jí všechno bolí - přitom ja naočkovaná?! Jo a moje exmanželka a jeden syn nedávno nemocní, přitom prodělali covid a jsou naočkovaní??? Tak nevím, soudruzi. Co tam ještě máte?

0 0
možnosti

https://www.skolenibozp.cz/aktuality/spravne-pouzivani-respiratoru/

Ukázka části textu:

Pokyny pro bezpečné odstranění respirátoru z obličeje

Nezapomínejte na to, že také respirátor se může stát zdrojem nákazy, protože může být během jeho používání kontaminován, např. dotykem rukou. Důrazně proto doporučujeme, nedotýkat se rukama respirátoru po celou dobu, co je nasazen na obličeji. Pokud se přece jen respirátoru dotknete, okamžitě si důkladně umyjte ruce. Při odstraňování respirátoru z obličeje postupujte obzvlášť opatrně!

1) Před odstraňování respirátoru si pečlivě umyjte a dezinfikujte ruce.

2) Uchopte jeden ušní popruh a vytáhněte ho zpoza ucha. Následně vytáhněte popruh z druhého ucha.

3) Respirátor držte pouze za ušní popruh. Samotného respirátoru se nedotýkejte.

4) Ihned, jak respirátor odstraníte z obličeje, zajistěte jeho likvidaci ve správném obalu a vyhoďte ho do kontejneru s infekčním materiálem.

5) Po zlikvidování respirátoru si znovu velmi pečlivě umyjte a vydezinfikujte ruce.

Kdo z vás tak činí???

1 0
možnosti
Foto

Vrchnosti je jedno, jestli máte žlutou hvězdu ušmudlanou, nebo čistou. Důležité je, abyste byl řádně označen.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

To může být jistě taky pravda, s tím štěstím, sám jsem kdysi viděl ovíněného, tehdy téměř osmdesátiletého kolegu, jak letí dolů asi z deseti schodů. Když jsem při tom pádu přemýšlel, jak to sdělím rodině, že přišli o dědu, tak se už pan František zvedal, se dvěma škrábanci a pár kaplami krve na čele. Jinak je fakt, že každý máme jiné geny atd., ale přesto věřím tomu, že když to někdo dosud nelapil, tak v těch milionech určitě hrála u mnoha velkou roli i jejich disciplína, obezřetnost atd.

0 0
možnosti

Švédsko přežilo nejhorší časy se sílící nákazou takřka bez omezování života i bez roušek, ty roušky zvolili jen krátce v MHD ve velkých městech. Netestovali bezpříznakové, protože u nich nebývá větší virová nálož, hlavně ne u dětí. Stačí držet základ. pravidla, a to pro všechny respirač. nemoci: s příznaky být doma, bez příznaků si mýt ruce, držet mírný odstup, větrat, být opatrný vůči zranitelným. Švédský zdrav. úřad naučil lidi: když jste po mejdanu (mezi přáteli jste už promořeni apod.), nechoďte pár dnů ke svým prarodičům, do 5 - 7 dnů od příznaků nemoci už člověk nebývá infekční...

1 2
možnosti

Máte pravdu, včera jsem mmch. četl i Váš blog, kde je to skvěle popsáno. Ale právě proto nechápu, včera jsem byl v brněnském campusu a dost lidí třeba na eskalátorech ještě v rouškách, dvě skupinky po třech či čtyřech jsem potkal proti sobě při jedné jízdě, a uvnitř v Tesku hned po vstupu velká krabice s akční nabídkou respirátorů ale pouze ty dvojkové. Dřív stát důchodcům tuším poslal pár roušek, a dnes už to nechává plavat, ovšem v době, kdy dost lidí asi na ten respirátor ani nemusí mít, zvláště pro celou rodinu.

0 0
možnosti

Loni na podzim měly některé němec. univerzity solidní výzkum (Tübingen): část populace má imunitu proti koronavirům už z minulosti, takže tito lidé se většinou nenakazí ani SARSem č. 2. Pak je tu solid. výzkum přirozené imunity po covid-19: u většiny trvalá imunita, nepotřebují očkování. Ale tohle se nehodí do byznysman. záměrů různých skupin nabalených na některé vlády. Vakcíny zčásti selhávají - viz nejvíce proočkované země mají další vlny nákazy.

1 3
možnosti

S 30 000 mrtvolami nikdo rozhovor neudělá, ale četl jsem vyjádření ředitelky krematoria, které muselo těla ke spálení rozvážet jinam, protože nestačila kapacita.

2 1
možnosti

To je všeobecně známo, ale bylo to hlavně ještě v době roušek, i domácích, dnes už máme třeba kvalitní respirátory FFP3, ale taky je většinou nepoužíváme. Třeba proto, že jsou pro někoho už drahé, někdo naočkovaný si říká, že už ho nic nemůže ohrozit, atd. atd.

0 0
možnosti
Foto

Já se setkávám spíše s tím, že ti různí odmítaví očkování jsou zároveň odmítačů roušek.

Tedy to není tak, že to šíří očkování frajeři bez respirátoru, ale spíš hlupáci a to častěji hlupáci neočkovaní.

A jinak Ffp3 jsou výrazně dražší a jen o malinko bezpečnější takže to jsou taky " zimní gumy" jen ne prémiové michellinky, ale velmi solidni Barumky

1 0
možnosti

Přiznám se, že sám ve svém i širším okolí, neznám žádného odmítače roušek či resp. Ale jednou asi před měsícem jsem cestou do velkokrámu zaregistroval frajera středního věku s nějakou slečnou, jak se tlemil na plnou hubu a cosi jí v tom smyslu o rouškách poznamenal, takže si ji taky nenasadila. No, napřed jsem chtěl k němu něco poznamenat, ale pak jsem je nechal být, ještě by mě mohli poprskat.;-D Jinak jistě ani FFP3 nejsou všelékem, ale když je ochrana třeba jen o chloupek lepší, proč si toho nedopřát. Známe přeci, jak je to s těmi lacinými věcmi.

0 0
možnosti
Foto

O24t85a93k58a66r 55S14e89k18l

12. 11. 2021 6:38

Máte pravdu !!! Jako nápis na náhrobku se to bude krásně vyjímat , zlatým písmem vyvedené....-:)

0 0
možnosti

Jak u koho, ale vezměte si, že miliony spoluobčanů dosud o covid ani nezavadily, už přes rok a půl, a to vše jen a jen díky své odpovědnosti. Takže vůbec nikdo z nich nezatížil naše zdravotnictví, ekonomiku atd. atd.

0 0
možnosti
Foto

Dosud nenakažení jsou nyní nakaženi kvůli mylným zprávám o ochraně očkovaných?

To nesouhlasí s realitou. Delta je jen mnohem nakažlivější.

Můžeme parafrázovat jeden známý náhrobní nápis:

"Vocatus atque non vocatus Covid aderit".

Zkuste trochu počítat:

Na JIP je (ať se to dobře počítá) 300 seniorů 80+, 150 očkovaných, 150 není. V této kategorii je 80% očkovaných. To tedy znamená, že kdyby nebyl očkovaný nikdo, bude tam místo těch 150 z 80% očkovaných 4x více pacientů, tedy 600 - a k tomu těch 150 z již teď neočkovaných, celkem tedy 750.

Mně z toho vychází, že očkování funguje (a v nižších věkových kategoriích poskytuje vyšší ochranu) i proti Deltě.

Tím nechci říct, že je všechno v pořádku.

Třeba to, že očkovaný nemá nárok (ani nemusí) na indikovaný test po kontaktu je špatně - jsem teď v této situaci a dnes jdu na PCR test z vlastního rozhodnutí, protože nechci, ani při té snížené pravděpodobnosti, ohrozit lidi v práci - a jsem z vlastního rozhodnutí na homeoffice (to je ovšem výhoda mého zaměstnání, že to na několik dní můžu udělat).

Jo, a hned 10.12., jak budu mít nárok, jdu na booster.

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Ne opravdu to neni o ockovani a neockovani. Je to pouze o zodpovednem a nezodpovednem uvazovani a naslednem chovani /coz stejne nevylucuje nahodne onemocneni/. Dokud nebyla vakcina, tak se nepritel hledal mezi nezodpovednymi ad hoc, ted po ockovani se hleda nepritel mezi ockovanymi (neustrale mam ten pocit). Navic se z toho jeste stala politika, pricemz nikdo z politiku nezna reseni a v pricipu vsichni pouzivaji +- stejne postupy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik