Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, no to je pak divné, že v roce 1986 u nás vyšla Lennonova licenční LP deska live New York. Takže až tak komunistům nemohl vadit.....nebo, že by na něj změnili za těch pár let názor?;-)

1 0
možnosti

Ale jó, bolševik vždycky pár licenčních desek vydal, třeba Abbey Road tuším počátkem 70. let, to ovšem jen v nákladu 20 500 výlisků, možná to vydával hlavně proto, že to chtěli i děcka soudruhů;-D ale nebylo to nic masového. On jim zase ani ten John Lennon tolik nevadil, ale jak jsem tam psal, prostě tím odporným titulkem chtěli hlavně ukázat ten prohnilej Západ, protože našim zpěvákům, např. na festivalu politických písní, nic takového nehrozilo.

0 0
možnosti

J92i18r86i 49T44i46c88h81y

9. 12. 2020 16:53

Nikdo snad nepochybuje, ze Lennon byl nesmirne uspesny popularni umelec. Jeho tvorbu, spolu s Beatles, si rad poslechnu jeste dnes. Pak ovsem vznikne celosvetova davova psychoza, kdy je oslavovan za jakehosi tvurce miru - z jeho soukromeho zivota si vice pamatuji drogovani a vyznavani jakesi podivne indicke filosofie. Velmi nedavno se oslavoval Maradona, skvely fotbalista, ktery se tak drogoval, ze se dohnal k predcasne smrti. Pro mne, kdo jeste zazil nacismus a prezil komunismus, je jeho oslava maoistickeho zlocine Che Guevary a pretelstvi s komunistickym diktatorem Castrem neprijatelna.

0 0
možnosti

To jste vzal kde, tu psychózu, že byl oslavován za tvůrce míru? Prostě měl písně jako Dejte šanci míru, nebo protest proti válce když s Yoko byli týden v hotelových postelích. Feťákem rozhodně nebyl, jistěže si něco občas dal, nakonec marihuanu jim poprvý dal nositel Nobelovy ceny Bob Dylan. ;-DStran "jakési podivné indické filozofie" to bylo tak, že do Indie je pozval guru Mahariši, a v podstatě tam nijak nadšení nebyli, snad až na George. Tak či onak, to největší, čím se Lennon proslavil je především jeho hudba, ostatní je jen kolorit doby, ve které žil.

0 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti

Díky pane kolego:-)

0 0
možnosti

P58e59t17r 42B92u82r52i63a96n

8. 12. 2020 22:57

;-D ten sloupeček vedle zprávy o Lennonovi je výživnej. Vředy na tělech kapitalistických společností a socialistická cesta ke svobodě a blahobytu člověka...tohle by se mělo vydávat jako retro humoristické čtení.

4 0
možnosti

No celej ten článek se jmenuje Revoluční zápas o lidská práva;-D, původně jsem to tam měl komplet, jenže pak by to nebylo moc čitelný, tak jsem to musel oříznout. Ale i tak je to dost výživný, a vypovídá to o našich dějinách jistě víc, než naše učebnice dějepisu.:-)

5 0
možnosti

P30e74t82r 39S74k34á47c74e12l

8. 12. 2020 22:50

Je pravdou, že určitý čas před vraždou pan Lennon prohlásil, že Beatles jsou známější než J.Kristus? Bohu se nesluší vysmívat...pokud je tohle pravdou.

0 0
možnosti

Ovšem on to řekl v bezvýznamným rozhovoru v nějakým obskurním časáku, a byla to taková mimoděk poznámka, a v podstatě měl pochopitelně pravdu, protože třeba pro mládež byli jistě Beatles populárnější, než Ježíš. Lennon taky uvedl, že neřekl, že jsou lepší, nebo důležitější než Ježíš, prostě jen populárnější. Potom taky dodal -“If I’d said, ‘Television is more popular than Jesus,’ I might have got away with it!” - Kdybych býval řekl "Televize je populárnější než Ježíš, tak to by mně mohlo projít." No bylo by to na příliš dlouhou diskusi, tak aspoň takhle.:-)

2 0
možnosti

kulturu v RP tenkrat vedl Kliment, chytrej jak radio. Dalsi muj "oblibenec" byl Dusan Rovensky. Psal z USA. Tomu jsem rikal valecny stvac, ten vedel, ze ty rakety USA pouzije v dalsi svetove valce...... RP byla ma zabava v ranni ceste vlakem do prace.... Taky to bylo hodne papiru na zatop v kamnech..

2 0
možnosti

o vidíte, jste mi připomněl toho Klimenta, myslím že Jan, ten Rovenský toho taky bylo plno, no sám jsem dělal dost nočních a tam všechny noviny a časáky chodily, včetně Tvorby a TRibuny, tak jsem si to pročítal skoro vše, abych věděl, jak to soudruzi s námi myslí. A nejvíc mě pobavilo, když M|ísto L ́Humanité nebo italské L ́Unita přišel lístek - číslům xx bylo odňato právo rozšiřování;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik