Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98i87ř26í 15F54o15g38e27l

21. 3. 2020 20:48

Víte, kdybyste situaci trochu sledoval a nomílal jen to vaše, věděl byste, že bylo schváleno, že platnost občanských a řidičských průkazů je platná v době této krize i po vypršení platnosti.

0 0
možnosti

Trošku to sleduju, a kdybyste si četl celý článek a ne jenom titulek, tak byste zjistil, že to tam je úplně komplet. že řidičáky prodloužili...

0 0
možnosti

Někteří důchodci (sám jsem) si to docela zaslouží.

1 0
možnosti

Moc přesně jste se ovšem nevyjádřil, takže těžko odhadovat, co si důchodci /sám jsem/ podle Vás zaslouží...

0 0
možnosti

Pro úplnost, že jde o docela vážný přestupek. Takže milí důchodci, rychle roušku a hned pozítří za obvoďákem. A pokud vám třeba o víkendu potvrzení propadne, raději už všude bez auta:

Prohlídky seniorů

Zdravotní prohlídky jsou povinné v 65 a 68 letech. Dále je nutné tyto prohlídky podstupovat každé dva roky. Prohlídku mohou senioři absolvovat již půl roku před dovršením stanoveného věku. Nejpozději však v den svých narozenin.

Kvůli prohlídkám není nutné navštěvovat specialisty. Postačí navštívit praktického lékaře, u kterého jste registrováni.

Sankce při porušení

Pokud se řidič provozu účastní bez platného potvrzení, může být pokutován. Ani jedna skupina řidičů bez takovéhoto potvrzení nesmí dle zákona za volant.

Porušení zákona o zdravotní způsobilosti může vést k pokutě až 10.000 Kč, odebrání 6 trestných bodů a zákazu řízení motorového vozidla na dobu 0,5 až 1 rok.

Pozor! Pokud potvrzení nemá řidič u sebe, hrozí mu pokuta až 2.000 Kč (v roce 2018).

0 0
možnosti

Obávám se, že nemáte plnou pravdu, že stačí navštívit jen praktického lékaře. Můžete být poslán na EKG, na ORL, k očnímu... Takže pobyt v čekárnách na celé dopoledne!

0 0
možnosti

No myslím si že nekašle. Včera se posunuly lhůty pro obnovu. V téhle situaci je to logické že neřeší ad absurdum v první řadě zrovna tohle, nemyslíte?

1 0
možnosti

Tak pokud jste tento článek četl, tak jste si mohl všimnout, že je v něm zmíněno i posunutí lhůty:-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Jste lehce off topic. asi že jste už nedočetl poslední větu;-D "Jistěže je to složitější problematika, než řešit kdy hájit důchodce v obchodech, ale mnoho seniorů by bylo určitě raději, kdyby bylo jasno v tomhle."

0 0
možnosti

Toto je zcela zástupný problém.

1 0
možnosti

Hm, zřejmě jste mladík;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik