Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srandisti k popukání. Někteří z tehdejších pohlavárů prý měli až takový smysl pro humor, že sbírali vtipy o sobě. A většinou pro jistotu nechali sebrat i ty, kdo je šířili... ;-D

3 0
možnosti

No proč by se nesmáli, že jo, mít za sebou po zuby ozbrojenou jednu šestinu světa, pod sebou zase bezpočet domácích kroutičů krkama, smát se mohli až až. Škoda jen, že se dodnes nepochlubili jak se tehdy bavili, a že třeba soudruh Štrougal se bavil celých 41 roků. Zbytečná falešná skromnost, všechno je už promlčený, pěkný důchody jim nikdo nevezme, tak ať nás klidně seznámí s tím, jaká to byla tehdy junda;-D

1 0
možnosti

Komunisti byli vždy veselé kopy.

Byly. Vzpominam treba na Jaroslava Moucku a Josefa Vetrovce, vzdy to byly takove vesele kopy. Jen ten prvne jmenovany byl kratce po bratrske pomoci pomyleny, a aby zase mohl vydelavat v televizi nasypal si verejne popel na hlavu a pred miliony divyku vypravel jak byl pomyleny.

Vubec to vesele nevypadalo.

1 0
možnosti

Jo to si vybavuju jako dneska, jak to tehdy Moučka povídal, a pak zase rychle do rolí soudruhů tajemníků;-D

0 0
možnosti
Foto

Dikobraz byla jediná tiskovina, vydávaná ÚV KSČ, kterou jsem četl. Mezi řádky se dalo nalézt leccos - neb kdo hledá, ten najde.

Bývala v něm i rubrička Ze soudních síní a předsíní, ve které jsem našel vlastní výrok: "Proti zasahujícím příslušníkům používal různé nadávky, jako např. Vy jste mi ale demokrati."

3 0
možnosti

D83a93v30i52d 46V15l23k

25. 2. 2019 8:18

Honzo víte , ale já si zase ve dvanácti letech vystřihoval v Dikobrazu první nahá ženská ňadra. Opravdu se tam vzácně objevovala s nějakým tím humorem. Byla černobílá a špičatá, takže jsem měl o čem snít.;-D;-D

0 0
možnosti

Ale jó Davide, vůbec nic proti Dikobrazu, na tu bídu to byl jeden z nejlepších časáků tady, jinak protože jsem dřív narozenej, tak sám jsem vyrůstal hlavně na odhalených kráskách u Hanzelky a Zikmunda, a díky tomu se ze mně taky nikdy nemohl stát rasista;-D plus Chuck Berry k tomu taky pomohl:-)

2 0
možnosti

D25a86v52i92d 40H39o57r15á40k

24. 2. 2019 23:29

Jen taková "malá faktická"...

Ve zmíněném filmu ovšem Miloš Kopecký, ztvárňující roli feldkuráta Otto Katze, svým nezpochybnitelným fyzickým přičiněním předvedl, a to před zraky všech přítomných, Vámi popisovaný "zázrak" po kterém onen andělíček začal rotovat.

...ale jak tomu bylo v Čihošti?

Vždyť i tam se onen křížek začal podobně "zázračně" naklánět, a to shodou okolností stejně před zraky přítomných věřících, ale v tomto případě bez údajného přičinění duchovního.

Ale jak reálně k tomuto "zázraku" došlo se doposud nikomu nepodařilo vysvětlit a objasnit.

A tak mě nějak nutí k zamyšlení, o čem asi svědčí skutečnost, že jste schopen tyto dva popisované "zázraky" srovnávat?

0 0
možnosti

Ach jo, vůbec nic nesrovnávám, jen ukazuju zvrácenou rudou propagandu nejhrubšího zrna. Ono by to sice bylo skutečně docela vtipné, ve stylu dnešních třeba Simpsonů, naznačit jak se takové zázraky dějí, kněz v delíriu do všeho mlátí a tak není divu, že lítá i andělíček, natožpak že se může pohnout i křížek. Kdyby ovšem tady nebyla totalitní diktatura nejhrubšího zrna, a kdyby kvůli tomu křížku estébák Mácha Josefa Toufara neumučil! To je ten děs, že ten komunistický předvoj lidstva se cítil být tím křížkem tak ohrožen, že opět volil vraždu, aby si upevnil moc. A po pár letech se nestyděl "vtipně" naznačovat, jakým "podfukem" kněz Toufar tu novou lepší společnost ohrozil. Vždyť to jestli a proč se křížek pohnul je tady to poslední, co má nějaký význam.

3 0
možnosti

Ano, nyní máme i na Hradě veselého pána;-D

1 0
možnosti

Nj, ale ona cela stylizace Svejka jako filmu ma dost daleko do knizni predlohy a lidi maji ho jen za plytkou grotesku (pravda, je to spise problem lidi, ze si nejsou schopni precist knihu). No a pak je v tom jeste utvrdi Holub v roli Kefalina v serialu Cerni baroni, kde ze svejka udela totalniho ... opravdu dusevne nemocneho cloveka (presne slovo napsat nemuzu, protoze by ho cenzor nepochopil v souvisloste a bylo by mi sdeleno, ze to nepatri do slusne diskuze).

2 0
možnosti

Máte stopro pravdu, nám taky třeba češtinář kdysi v 1 ročníku střední školy důkladně vysvětlil, jak označování vylomenin za švejkoviny je absolutní nepochopení Švejka. Ale když jsme u toho, je zAJÍMAVÉ JAK I VE FILMU JE BARVITĚ vylíčena činnost udavačů, jako kdyby to byla v těch 50. letech nějaká dávná historie. No asi se nikdo neodvažoval na to poukázat, prostě to se dělo za Rakouska a tehdy se už budoval spravedlivý socialismus;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik