Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Spolu s 6. červencem by mohl tvořit kategorii svátků Naše slavné prohry.

1 0
možnosti

Tak smyslem článku pochopitelně nebylo iniciovat nějaký svátek ani den proher, ale ukázat, že je u nás spousta lidí, kterým sovětská invaze velice pomohla. Kupodivu ta zatím ještě nikdo z nich veřejně nepřiznal.

0 1
možnosti

...tak tohoto jsem se bál nejvíce koho to napadne ;-D8-o;-O!!

1 1
možnosti

Proč bál? Když čtete jen nadpisy...:-)

1 0
možnosti

Pro zpestření si dovolím uvést jedno totalitní retro: V době tání přijela do Moskvy americká vojenská delegace, včetně pár vojáků, kteří dokonce navštívili sovětská kasárny. Tam se bavil Voloďa s Johnnym: Ty Johnnyn jak to děláš když jdete nakupovat? Normálně, vezmem malý auto a sjedeme do obchodu. Jéé, a lidi čumijou, co, poznamená Voloďa. Na to Johnny: Ne, u nás tak nakupuje každej. A jak to děláte vy Voloďo? No musím brzo ráno vstát a jít do fronty, a když mám kliku, tak ještě něco dostanu koupit. Johnny na to: Jé a lidi čumijou, co? Voloďa odpovídá: Ne u nás tak nakupuje každej. A Johnny, jak to děláš když potřebuješ koupit něco většího? Johnny vysvětluje:No tak vezmu dodávku, a zajedu do speciálního obchodu, kde mi to naloží, a jedu zpátky. Voloďa zase obligátně: Jéé a lidi čumijou, co? Johnny: Ne, u nás tak nakupuje každej. A jak to děláš ty Voloďo? Voloďa povídá: No jdu pěšky tři dny s vozíkem do hlavního města gubernie, a když mám štěstí, tak to pořídím a jedu s tím zase tři dny zpátky. Johnny: Jéé a lidi čumijou, co? Voloďa: Ne, u nás tak nakupuje každej. A Johnny, jak to máte u vás s cestováním? Johnny: Normálně, zajdu si nechat udělat pas, a pak si jedu kdy chci kam chci, do kterékoli země. Voloďa si povzdechne: Jéé a lidi čumijou, co? Johnny: Ne u nás tak cestuje každej. A jak to máte s cestováním vy Voloďo? Načež Voloďa: No já jsem teda zatím moc necestoval, byl jsem jenom v roce 1956 v Maďarsku a v roce 1968 v Československu, a to teda lidi čuměli!

0 0
možnosti

Kolega Vláďa Kroupa žel úplně tento článek nepochopil, a věnoval mu dokonce extra prostor na svém blogu, tak si pro úplnost dovolím sem dát svou reakci, kterou jsem mu tam napsal "Jejda Vláďo, tak snad bys za ty roky už mohl vědět, že ne vždy všechno myslím doslova. Článkem jsem chtěl, možná až moc nenápadně, upozornit na to, že je u nás značná skupina lidí, která na srpnové invazi neskutečně vydělala, a přesto zůstávají pořád utajeni. např. moji dva přímí kolegové, kuchař a číšník, to jen díky srpnové invazi a členství v KSČ a StB dotáhli na funkce ředitele a náměstka socialistického mezinárodního hotelu, aniž by třeba znali jazyka atd. a později pochopitelně hotel zprivatizovali, trochu podivně, neb 95% dokumentů se ztratilo. Ale můžeš si být jistej, že oni dneska slaví jak o život, byť jen soukromě, protože vědí, že i jako multimilionáři nesmí dráždit. A takových případů jsou jistě tisíce, či ještě víc, a na to jsem se snažil ťuknout":-)

1 1
možnosti

Dejte pokoj s těmi státními svátky!

Vždyť při nich jsou většinou zavřené obchody a to byste snad chtěl nás občany takhle i při tomhle výročí ještě omezovat ???

0 1
možnosti

Nesmíte zase všechno brát tak doslova;-D

0 0
možnosti
Foto

To musíme slavit porážku?

1 0
možnosti

No jak kdo, že Vy jste četl jenom nadpis?:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik