Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká pošta dává tento víkend lekci úplně všem!

Kdykoli se blíží nějaký státní či religiózní svátek, veškerá média informují dennodenně nejméně týden dopředu, které obchody budou otevřeny či ne, a z jakých důvodů. Stejně tak se celý další týden přímo vědecky všechno rozebírá.

Že musely být velkokrámy zavřeny, aby si třeba paní prodavačky mohly svátku užít s rodinou, případně že nemusel být zavřen žádný, protože svátek nebyl zase tolik významný. Vše bývá dále doplněno údaji o tom, jakou pokutu musel ten či onen zaplatit, když se snažil orgány obalamutit třeba tím, že neprodával, ale zboží jen vydával. To vše doprovázeno záplavou diskusních příspěvků z celé republiky.

Zavírání obchodů řešili celá léta poslanci i senátoři, a vše pokračuje, se snahou o výjimky třeba pro velkoobchody, či dokonce o úplné zrušení zákazu. 

Že tohle doslova mazlení se s problémy je úplně out, názorně právě předvádí celé republice Česká pošta. Přišel jsem na to náhodou, když jsem byl pověřen posláním dvou rekomand, a včera v sobotu odpoledne tak chtěl učinit na Hlavní poště v Brně na nádraží. Někdy tam bývá problém trefit se do správného vchodu, protože k posílání zásilek o víkendech či ve večerních a nočních hodinách slouží střídavě celkem tři různé části budovy, ale to se dá zvládnout, neb vše je do vzdálenosti cca 30 metrů. Včera ovšem nastal problém, neb všechny troje dveře byly na petlici. Na dveřích do hlavní haly byl nějaký ne zrovna přehledný a jasný vzkaz, že má být zavřeno - příloha č. 1.  Když jsem nesměle spolu s dalšími dvěma zájemci zaťukal na hlavní vchod, vyšel pan vrátný a sdělil nám, že pošty jsou nyní zavřeny úplně v celé zemi, z důvodu výměny softwaru. 

Dovolil jsem si poznamenat, proč nás slovutná Česká pošta o tom dopředu neinformovala prostřednictvím veřejných médií pár dnů dopředu, na což mi pan vrátný pochopitelně odpovědět nemohl. 

Mezitím se nás tam shromáždilo asi pět šest, a svorně jsme nadávali. Zoufalý byl zejména jeden mladý muž z okolí Brna, který chtěl podat odvolání k soudu a potřeboval na podacím lístku aktuální datum odeslání. Další uchazeč o poštovní služby nám říkal, že se snažil ověřit si dostupnost na internetu, ale ani jeden poštovní web nešlo zobrazit - viz příloha č.2.  Sousedi jej  ale přesvědčili, že pošta v Brně na nádraží je opravdu vždy 24/7, tak se tam také vydal.  Ale i ostatní jistě nepřišli na poštu v sobotu odpoledne jen z dlouhé chvíle, když její návštěvě navíc dali přednost před pobytem někde u vody. 

Co se tam povídalo o řediteli České pošty, to by jistě sám slyšet nechtěl. Ještě nejlichotivější bylo asi to, že dostal část provize od SW firmy za zmanipulované výběrové řízení předem, a tak už delší dobu slaví a zapomíná na své povinnosti. No pořád lepší, než kdyby tam byl nějaký totálně neschopný dosazený papaláš, že ano. Až vše pan ředitel oslaví,tak zase bude pracovat naplno. Ale možná je to záměr, otestovat si jak by to vypadalo, kdyby se v celé zemi uzavřely všechny pobočky 24/7, na což bychom si časem zvykli, a znamenalo by to velkou úsporu pro celou zemi. 

Tento případný test mohl pan ředitel ovšem uskutečnit jen proto, že Česká pošta nemá funkci tiskového mluvčího, což by mu jinak mohl někdo oťukat o hlavičku. V tom smyslu, proč platí za někoho, kdo ani není schopen sdělit tisku a médiím vůbec, tak zásadní věc, že pošty všude budou většinu víkendu zavřeny. 

Zároveň se tady nabízí další pozitivní aspekt této události, že by ji Mikuláš Minář mohl využít jako test pro Marii Benešovou. Do demokracie patří jistě i to, když někdo prošvihne termín odvolání kvůli neschopnosti různých poštovních kádrů. Takže na další demonstraci by se Minář  mohl Benešové zeptat, jestli prodloužila všechny termíny podání u soudů, které měly být do včerejška či dneška, až do pondělí 17.6.  Dnes v 21.00 se mají sice poštovní pobočky s provozem 24/7 opět otevřít, ovšem někdo kdo bydlí dál by opravdu neměl riskovat, jestli vše klapne, a nemá-li navíc auto, kdoví jak by se dopravoval v neděli večer. Je to sice trošku chyták, ale ať paní ministryně předvede, jak je všímavá.

V každém případě bude velmi zajímavé pozorovat, co se ze všeho ještě vyklube. Hlavně aby to ale nebylo něco na rudý způsob, kdy papaláš rozhodne, a nikdo ani necekne.

 

Česká pošta cedule sobota 17,00
Česká pošta info sobota odpol

 

Autor: Jan Šesták | neděle 16.6.2019 10:42 | karma článku: 19,79 | přečteno: 1127x
  • Další články autora

Jan Šesták

Jak prezident Petr Pavel řešil své známky

"Moje vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takhle nezviditelňovat." Dále na středeční tiskové konferenci pan prezident Pavel zmínil, že to není způsob prezentace, který by mu byl vlastní.

9.6.2023 v 10:38 | Karma: 15,38 | Přečteno: 539x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Rozhlas vykročil do další stovky naplno, stejně jako děkování za pozvání

Nejen náš rozhlas, ale podobně i televize či internetové podcasty jsou zaplaveny inflací děkování za pozvání. Zejména ve vysílání zpravodajských stanic, jakou je třeba Český rozhlas Plus, s krátkými vstupy expertů či politiků.

23.5.2023 v 11:23 | Karma: 9,78 | Přečteno: 250x | Diskuse| Média

Jan Šesták

Michael Kocáb si asi dovolil už hodně

Když na stanici ČRo Plus řekl: "Prezident s komunistickou minulostí? Plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu," a dodal: "Naprosto nepřijatelné a zklamání, že je tady 70 % voličů, kterým nevadí komunistická minulost."

26.1.2023 v 12:16 | Karma: 27,00 | Přečteno: 1709x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Danuše Nerudová naštěstí nepostoupila

Danuše Nerudová se ze začátku zcela vážně chlubila tím, že nemá jako jedna z mála žádnou komunistickou totalitní minulost. Stopla to až poté, když se stala terčem vtipů kvůli tomu, že byla za totáče teprve školačkou.

15.1.2023 v 18:40 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1275x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Ministerstvu zdravotnictví České republiky

Vážení pracovníci ministerstva zdravotnictví. Velmi pravděpodobně došlo v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem ke dvěma pochybením ministerstva, které na různých úrovních buď řídíte, nebo kde máte různé funkce.

16.12.2021 v 0:35 | Karma: 20,45 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:44

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik