Jan Šesták

Babiš se moderně vyčural, a půlka národa je z toho auf

14. 06. 2015 0:48:37
A. Babiš zas jednou pohnul žlučí páprdů všeho věku, když se zveřejnil na fotce toho nejveřejnějšího z veřejných pisoárů, který díky svému systému může být umístěn naprosto všude, tedy i tam, kde je maximální pohyb lidí všeho druhu

Z toho pohledu je úplně jedno, jaký k tomu měl důvod, protože ta fotka je ještě méně intimní, než kdyby byl zachycen jak třeba otvírá pusu při lízání zmrzliny. Pokud se tedy nejedná o ty z nás, zdeformované prudérní výchovou, kterým bylo od dětství vštěpováno to, že vše co máme od brady dolů, je bakané.

Tyto skvělé pisoáry jsou rozšířeny při podobných akcích v mnoha vyspělých zemích, kde rozhodně nikdo nerozebírá, jestli je použil ten či onen. Takže hlavním ponaučením pro nás by mělo být to, abychom se jich dočkali všude i u nás. Byť mají jednu nevýhodu, že lze za jejich použití těžko vybírat desetikorunu, když jsou tak lehce přístupné, a pak se dá hned zmizet zase v davu.

Omluvou pro ty nechápající může být jejich nezkušenost v tomto směru. Sám jsem měl možnost vyzkoušet tento pisoár před pár lety na nám. Svobody v Brně při vystoupení skupiny Synkopy 61, a přiznávám se, že to byl poprvé pořádný nezvyk. Narvaný Svoboďák, a hned vedle mě se korzovalo jakoby nic. Ale když jsem po krátké chvilce zjistil, že si mě nikdo nevšímá ani nedělá posměšky, vše jsem v pohodě zvládl. A byl jsem moc rád, že jsem nepřišel ani o jeden tón, ani o jedno slovo jednoho z mála našich protest songů opravdu od srdce – Válka je vůl.

Takže džentlmeni by si to měli napřed vyzkoušet, a až potom případně kritizovat Andreje Babiše. Jinak dopadnou jako popleta politolog, kterého právě ocitoval iDNES: ́ U takového sdělení je otázka, jestli by vicepremiér vlády měl zveřejňovat, jak močí u toitoiky,“ řek politolog Kamil Švec ́ Ten dobrý politologický muž totiž netuší, že močit u toitoiky by bylo obrovské faux pas právě proto, že do ní musí jeden vlézt, otočit se, zavřít se, zase se otočit a vykonat potřebu, a znovu se otočit a otevřít si, a pak vyjít ven. Což u nového systému vše odpadá, aniž by docházelo k veřejnému pohoršení, tedy aspoň u těch, co nejsou jak ta válka.

Takže nový systém pisoárů by měl dostat všude zelenou, nejenže šetří čas, ale hlavně omezuje območování různých zákoutí, a zabraňuje různým druhům veřejného pohoršení. Takže to byla v prvé řadě vynikající osvěta, za kterou bychom měli panu Babišovi poděkovat, a hlavně to teď dotáhnout dál, a exponovaná místa těmito pisoáry vybavit. Byť tím přijdeme o některé kratochvíle, ke kterým docházelo při společném močení. Jako když jednou borec šmátral dlouho v poklopci a pořád nic, tak už se naštval a zařval: Vylez zbabělče, jdeme jenom čurat.

Autor: Jan Šesták | karma: 35.20 | přečteno: 10666 ×
Poslední články autora